Llit d’enciam amb rodelles de pernil dolç i formatge amb melmelada dolça de pebrots

Llit d'enciam amb rodelles de pernil dolç i formatge amb melmelada dolça de pebrots.

Llit d’enciam amb rodelles de pernil dolç i formatge amb melmelada dolça de pebrots.

Ingredients per a 4 persones:
(Els ingredients en negreta els podeu trobar a Canisseria Seli)

– 2 talls gruixuts de pernil dolç
– 150 grs. de formatge per untar
– 1 enciam
– 1 pebrot vermell
– 1 pebrot verd
– 100 grs. de sucre
– 100 grs. d’aigua
– 50 grs. de vinagre de cava, de poma o de Mòdena
– 1 paquet de torradetes ben fines

 Elaboració (temps aproximat 1 hora)

1. Untem generosament els talls de pernil dolç amb el formatge tendre. A continuació, l’enrotllem en forma de cilindre, prement-lo amb força. L’emboliquem amb film i el guardem al congelador. El traurem 1/2 hora abans d’enllestir el plat. Aprofitant que està fred, el tallarem a rodanxes (1 cm.,  aproximadament) i les reservarem.

2. Amb els pebrots, el sucre i el vinagre prepararem una melmelada de pebrots. Es triturem els pebrots, s’hi afegeix el sucre, el vinagre i 100 grs. d’aigua i s’aboca tot a un tupí deixant que vagi fent xup-xup i remenant tot sovint perquè no s’enganxi, durant 40 minuts aproximadament. (En cas de disposar de Thermomix, es posen tots els ingredients al vas i es programa 40 minuts, a velocitat 1  i temperatura varoma). Un cop feta la melmelada, un cop freda, pot guardar-se a la nevera o al congelador, per fer servir quan convingui.

3. Posem l’enciam cobrint tota la safata. Fem dos cercles concèntrics, alternant les rodanxes de pernil dolç i formatge i les torradetes untades de la melmelada dolça de pebrots. Al mig de la safata podem posar-hi uns talls de poma.

Aquesta amanida ens la va fer arribar en Josep M. Yxart Galter. Gràcies per la teva col·laboració Josep M. Si hi voleu fer aportacions o comentaris, ho podeu fer a continuació.