Més proves amb la botifarra dolça

En Toni comprovant el resultat de les proves de cocció de la botifarra dolça.

En Toni comprovant el resultat de les proves de cocció de la botifarra dolça.

Aquesta setmana ens hem tornat a trobar un grup de carnissers del Gremi de Carnissers i Xarcuters de les comarques gironines a Carnisseria Seli per seguir amb les proves que estem fent amb la botifarra dolça. En aquesta trobada també hi havia dues investigadores de l’Institut de Recerca en Tecnologia Agroalimentària que van recollir els resultats de les proves de cocció que s’havien fet anteriorment.

En aquesta trobada es van posar en comú els resultats de les proves fetes en les proves anteriors i es va poder veure les diferències de resultats en la cocció en funció de les diferents variants de botifarra dolça que es van fer servir. Gràcies a les dades recollides amb les diferents sondes s’han pogut programar noves proves, que serviran per poder ajustar els paràmetres de cocció.

El Gremi de Carnissers i Xarcuters de les comarques gironines té un conveni de col·laboració amb l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA) que forma part de l’aposta que ha fet per la investigació i la innovació. El projecte que es desenvolupa actualment és poder preparar una botifarra dolça cuita, i que es presenti en un format pràctic i atractiu als consumidors. Es tracta d’adaptar un producte tradicional a les noves demandes per adaptar-se a les noves formes de compra i de consum.