TVE visita Carnisseria Seli per fer un reportatge sobre la botifarra dolça

Entrevista-a-Toni-VilàFa uns dies ens va visitar un equip de TVE per filmar un petit reportatge informatiu sobre el procés d’elaboració de la botifarra dolça cuita envasada. També hi van prendre part l’Alfons Navarra, de la carnisseria Can Navarra, de Peralada; la Brigitte Martínez, una de les responsables de l’estudi científic que ha fet l’IRTA per crear una botifarra dolça estable i de llarga durabilitat i el president del Gremi de Carnissers i Xarcuters Artesans de les comarques gironines, Ricard Josep. La peça informativa s’emetrà a l’informatiu de les 2 de la tarda a l’entorn dels dies de Nadal. En van fer una versió en castellà, per tant, és possible que també s’emeti a tot l’Estat, en les mateixes dates.

Per fer el reportatge, l’equip de televisió va entrevistar el president del Gremi de Carnissers i Xarcuters Artesans de les comarques gironines, Ricard Josep, que va explicar la iniciativa impulsada pel Gremi per aconseguir aquest nou producte. També es va fer una entrevista mentre preparava un dels ingredients de la botifarra dolça a Toni Vilà, que va explicar com es feia la botifarra dolça. Finalment, també van entrevistar Brigitte Martínez, investigadora de l’IRTA i una de les responsables de l’estudi que ha permès obtenir un producte estable i de llarga durabilitat.

El reportatge s’emmarca dins de les feines de difusió del projecte de la botifarra dolça coincidint amb la presentació que es va fer a tots els agremiats de Catalunya en la trobada anual de la Confraria del Gras i el Magre que es va celebrar el 24 de novembre passat al castell de Peralada. Va ser en aquesta data quan es va fer la presentació dels resultats de l’estudi que ha fet l’IRTA i també el producte acabat. Tot i amb això, el procés fins a la comercialització del producte encara ha de superar algunes etapes fins que no arribi a tenir una forma i un canal de comercialització definits.

Ricard-Josep-i-Alfons-Navar
Ricard-Josep-entrevistat-pe
Preparant-per-embotir
Entrevista-a-Brigitte-Marti
Alfons-Navarra,-convertit-e
Resultat-final