, , , , ,

Boles dolces i botifarra dolça

Boles-dolces-fresques-envasLes boles dolces estan fetes a l’obrador de Carnisseria Seli de forma artesana posant tota la passió d’aquells que estimem els productes tradicionals de la terra. Les hem fet a foc lent, aprofitant el suc de la cocció de la botifarra dolça, tot i afegint-hi el pa per tal que quedi caramel·litzat i llavors amb tots aquests elements fem una suau beixamel, que converteix les boles dolces en un producte únic per als amants d’aquest embotits.
En fem una variant amb xocolata. L’elaboració al nostre obrador és pràcticament la mateixa que la de la bola dolça però amb l’afegit d’una xocolata de qualitat que li dóna un contrapunt diferent al gust de la bola dolça original. La versió amb xocolata l’hem fet pensant en la gent que potser no els agrada tant la bola dolça i amb la xocolata acdonaseguim donar-hi un toc de gust original.

L’original d’aquesta creació, la botifarra dolça, és l’embotit per excel·lència de les comarques gironines i a casa nostra ens l’estimem molt. Sempre trobareu botifarra dolça, crua per coure, seca,la  butiplana -amb panses i pinyons- i també hem fet noves creacions basades en la botifarra i que obren altres camins en el món de la carnisseria tradicional. Estem parlant dels panellets de dolça, que hem presentat fa relativament poc, com a Gremi en llocs com el Vol espai gastronòmic i que aquí us en deixem una versió amb xocolata i festuc.

Botifarra-dolça-crua
Hamburguesa-amb-panses-i-pi
Panellets-pistatxo-xocolata