, , , , ,

Curs de panellets de botifarra dolça a Carnisseria Seli destinat a carnissers

Mireia-i-Toni-Carnisseria-SAquest dimecres, a Carnisseria Seli, hem impartit un curs destinat a carnissers sobre com elaborar panellets amb una base de botifarra dolça. L’hem fet la Mireia Fàbrega, de la Carnisseria Casa Daniel, de Santa Pau, i jo mateix, en Toni Vilà, a l’obrador de casa, a Torroella de Montgrí, organitzat pel Gremi de Carnissers i Xarcuters artesans de les comarques gironines. En el curs hem tractat sobre els ingredients per a l’elaboració d’aquests panellets i sobre les tècniques d’elaboració. Hem explicar la preparació de la massa per poder elaborar posteriorment el producte i hem fet casos pràctics d’elaboració de tres tipus de panellets diferents: amb panses i pinyons, amb ametlla i amb xocolata i festucs.

Mireia-curs-Carnisseria-SelPartim d’un producte ben típic de l’Empordà i les comarques gironines com és la botifarra dolça. En els darrers anys, arran de la feina de prospecció i recerca que fan els carnissers del Gremi hem vist com sorgien nous productes basats en la botifarra dolça.

A part de la presentació de les Dulces, en format envasat amb pot de vidre cuit i preparat per poder viatjar hi ha altres formats que han anat apareguent als taulells dels carnissers. Així ara podeu degustar, a part de la típica botifarra dolça per coure i la seca, croquetes, hamburgueses o butiplanes, bombons, secallona -que és ideal com a barreta energètica- i elaboracions amb xocolata.

Toni-explicant-producteLa tria dels panellets per fer aquest curs no és casualitat, ja que fa força temps que diversos carnissers del grup de treball del Gremi han provat i presentat diferents elaboracions. Així, una primera presentació es va fer a Perelada i, tot seguit, l’1 de novembre  de 2014 se’n va fer una presentació degustació al Vol Gastronòmic, a Girona, amb un total de 800 degustacions servides i explicant el producte a cada degustació. Finalment s’ha presentat en altres esdeveniments a Barcelona i, en tots els casos ha tingut bona acceptació.

A Carnisseria Seli i altres establiments de carnissers associats al Gremi de Carnissers i Xarcuters Artesans de les Comarques Gironines ja se’n van vendre l’any passat i aquest any és un producte que segurament serà a més taulells de carnissers artesans.

Us deixem aquí algunes de les imatges del curs que hem fet a Carnisseria Seli:

Toni-Mireia-Curs-Carnisseri
Carnissers-elaborant-panell
Sergi-preparant-per-enforna
Panellets-pinyons-i-ametlla
Panellets-festucs-Carnisser
Mireia-panellets-festucs-Ca