Les nostres receptes a l’Ullada
Les nostres receptes surten a l’Ullada, la nova revista de Torroella de Montgrí, l’Estartit i el Baix Ter. Nosaltres hi participem amb ‘La recepta del mes’. En aquest primer número hi hem posat les receptes del Carpaccio de magret d’ànec i la del Carpaccio de vedella. Proveu de fer-les i no us faci res demanar-nos consell. Esperem que us agradin.
CARPACIO DE MAGRET D’ÀNEC
INGREDIENTS
– 1 magret d’ànec
– Oli d’oliva verge extra
– Vinagre de Mòdena
– Ceps secs
– Ceba tendra
– Sal
– Pebre
– Romaní
Per poder tallar el magret d’ànec ben fi primer l’hem d’haver congelat durant una hora.
Posem en remull els ceps i, mentrestant, tallem la ceba ben fina i petita i, seguidament,
els ceps. Comencem el carpaccio fent una capa de magret, afegim la ceba i els ceps, sal i
pebre, una mica de romaní, un bon raig d’oli i vinagre de Mòdena. Deixem reposar
unes 2 o 3 hores a la nevera. Abans de servir-lo hi afegim una miqueta de sal gruixuda.
CARPACIO DE VEDELLA
INGREDIENTS
– Filet de vedella o rodó de cuixa
– 1 o 2 llimones
– 2 cebes tendres
– Orenga
– Sal i pebre
Tallem molt fina la vedella (com en el cas del magret, l’haurem tingut al congelador
durant una hora). Posem primer la vedella, hi afegim per sobre la sal, el pebre, l’orenga i
la ceba tallada molt fina i petita i també hi posem el suc de la llimona i l’oli d’oliva.
Podem anar fent capes però sempre posant tots els ingredients. Ho deixem reposar unes
3 o 4 hores a la nevera per fer que la llimona cogui un xic la carn. A l’hora de servir, ho
acompanyem amb uns encenalls de parmesà.