Carnisseria Seli us porta els gustos del Carnestoltes: botifarra d'ou, greixons i coques de greixons.
, , , ,

Botifarra d’ou, greixons i coca de greixons, els gustos del Carnestoltes

Botifarra d'ou, greixons i coca de greixons de Carnisseria SeliJa fa uns dies que a Carnisseria Seli hem començat a fer botifarra d’ou, greixons i coques de greixons, els gustos tradicionals del Carnestoltes i en podreu fer un tast aquest dissabte, 18 de febrer.

La botifarra d’ou és tradicional del temps del Carnestoltes i, sobretot el dijous Gras o dijous Llarder. Es menja sola, amb pa, com un aperitiu, o en entrepans o amb pa amb tomata. També es menja en la truita de botifarra d’ou. Tot plegat, ens ve de les festes comunals que se solien celebrar per la festa del Carnestoltes.

Té forma de ferradura i va lligada amb cordills pels dos extrems. De color groguenc i textura granelluda, els xarcuters cansaladers en van recuperar les fórmules tradicionals i la venda de forma més generalitzada a partir de la dècada dels 80 del segle passat. Cada carnisser té la seva pròpia recepta. És una variant de la botifarra blanca que es fa, i varia segons les receptes, amb carn magra, cansaldad, cotnes i ous frescos, amb conservants naturals com la sal i el pebre.

Greixons_platAl costat de la botifarra d’ou hi ha els greixons, un producte artesanal, que es pot fer que sigui cruixent o amb una variant que no ho és. S’elabora fent coure el llard, deixant que els bocins de llardó es vagin fonent i quallant. Posteriorment es poden premsar per tal que perdin oli, o bé menjar-los directament un cop escorreguts. Són el principal ingredient de la coca de greixons, també com a aperitiu, per picar  o incorporats com acompanyament d’alguns plats.

 

Greixonera-i-greixons
Coques-de-greixons
Borifarra-d'ou